Annons

Novemberkåsan i Enköping

Novemberkåsan 4Novemberkåsan 1Novemberkåsan 2Novemberkåsan 7

Ta på gummistövlarna! Under helgen den 11-12 november är det dags att gå man ur huse för att titta på Novemberkåsan. I år körs denna traditionstyngda tävling i skogarna runt Enköping. Starten går klockan nio på lördagsmorgonen och starten av nattetappen sker klockan 17. Målgången kommer, för de sista, inte att vara förrän på söndagsmorgonen.

Novemberkåsan är den i särklass största publikmagneten inom svensk motorcykelsport, det brukar komma mellan 20.000 och 30.000 personer till tävlingen!

Läs mer

Historisk MotoGP-duell på regnigt Montegi

Andrea Dovizioso tar sin femte seger för säsongen på Ducati. Foto: MotoGP.com

I hällande regn på Twin Ring Motegi utkämpade Andrea Dovizioso (Ducati Team) och Marc Marquez (Repsol Honda Team) en av de bästa MotoGP-duellerna genom tiderna. En kamp som fortsatte ända in på mållinjen. Och trots att den regerande mästarens riskerade allt var det Andrea Dovizioso som klev segrande ut ur kampen. Han tog sin femte seger för säsongen, den sjunde i sin karriär och en av de mest spektakulära i historien. Marquez var en otroligt nära på andra plats, med Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing) som siste på prispallen.

Läs mer

Ny skyddsväst från Rukka

Nästa generation – den ”ärmlösa skyddsjackan” ”Kastor 2.0” från Rukka.

Som ett komplement till det omfattande sortimentet av Rukka D3O Air-skydd, lanseras skyddsvästen ”Kastor 2.0” som kombinerar ett bröst- och ryggskydd med optimal komfort.

Genom att utveckla det banbrytande Rukka D3O Air-skyddet med mycket mjuka, flexibla och bekväma komponenter, som också ökar upptagningsförmågan av kollisionsenergin i det ögonblick det kommer en stöt, har Rukka tagit ett viktigt steg för att ytterligare förbättra sina motorcykelskyddskläder, i enlighet med företagets motto ”Defense och komfort ”. Idag använder textiljackor och byxor från den finska tillverkaren uteslutande de här skydden som utvecklats i samarbete med den brittiske skyddsspecialisten D3O. Det finns också möjlighet att eftermontera de här skydden i Rukkas produkter. Läs mer

Michelin presenterar ett nytt endurodäck

Det nya däcket heter kort och gott Enduro och gör valet mycket lätt för den potentiella köparen. Från att haft en hel palett olika fram- och bakdäck i olika konfigurationer att välja mellan, finns det nu endast ett bakdäck och två framdäck att välja på. Enduro Medium bak och Enduro Medium eller Hard fram.

Läs mer

Sverige tia i Motocross of Nations

Alvin Östlund bidrog med två bra körningar till den svenska tiondeplatsen. Foto: mxcarro.se

Landslagsledningens mål var att placera sig inom topp 10. Något som den svenska trion lyckades med när lag-VM i motocross avgjordes i Matterley Basin, England.

38 nationer kom till start. Dessvärre drog Sverige en nitlott när startpositioneringen i sedvanlig ordning lottades ut.

Läs mer

Enduro-SM 2018

Foto: Tom Sundh, Profoqus / Motorrad

Kalendern för Enduro-SM 2018 är fantastiskt nog redan klar, bra jobbat av SM-samordnaren Marcus Frändén. Datumen är preliminära och kan dock komma att ändras om det blir förändringar i VM och EM kalendrarna.

Lördag 2018-04-21 FMCK Hässleholm SM
Söndag 2018-04-22 FMCK Hässleholm SM
Lördag 2018-05-12 Tibro MK SM
Söndag 2018-05-13 Tibro MK SM
Lördag 2018-05-26 Östhammars MK SM
Lördag 2018-07-21 Östersund, Fältjägarna EF SM
Söndag 2018-07-22 Östersund, Fältjägarna EF SM
Söndag 2018-09-09 Laxå MK SM
Lördag 2018-09-29 Linköpings MS SM Final

Enduro-SM avgjort och Ljunggren lägger ned SM framöver

Foto: Tom Sundh, Profoqus / Motorrad

”Man ska sluta på topp” är ett populärt ordspråk och det är precis vad Joakim Ljunggren gör när det gäller Enduro-SM för några fler fulla SM-säsonger blir det inte för Karlskogasonen.
– Jag har kört nio fulla SM-säsonger och vunnit allihop så jag känner att det får vara bra nu, berättar Ljunggren. Beslutet har vuxit fram under säsongen men jag hinner inte köra så mycket som man bör nu när man har familj och det är definitivt inte bara att dyka upp och köra hem en SM-deltävling när det finns så många förare som kör så snabbt. Roligast har nog varit det första guldet och 2016 när det var strid ända in på sista provet mellan mig och Albin. Jag kommer ändå köra olika tävlingar som jag gillar framöver, så jag kommer inte sluta helt, vi ses absolut i skogen framöver!

Mer om SM-säsongens resultat och intervjuer med alla klassegrare kommer i nästa nummer av Motorrad.

Klart Johan ska åka hoj!

Så löd titeln på den insamling som KTM Club Scandinavia startade för ett par månader sedan, när den kidnappade KTM-föraren Johan Gustafsson kom hem från sin fångenskap i Mali. Med de insamlade pengarna och med KTM:s hjälp lyckades KTM-klubben med bedriften att skaka fram en splitter-ny KTM 1090 Adventure R.

Läs mer

Shoei presenterar ny offroad-hjälm

I dagarna presenterar Shoei en ny representant i sin populära VFX-serie. Den nya stjärnan heter VFX-WR och kommer med ny spännande teknik.

Designen är som vanligt härligt kantig och futuristisk men det mest spännande finns innuti och syns inte, förhoppningsvis skall det aldrig ens märkas. De flesta stora hjälmtillverkare är idag överens om att rotationsvåld mot huvudet är svårt att skydda sig från med konventionell teknik. Läs mer