Yamaha vs Ducati i en säsongspremiär att minnas

Efter att ha stulit rubrikerna under försäsongen behåller Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) dem efter sin första seger för Yamaha – men lätt det var inte, då poleföraren hade en minst sagt tuff fajt med Andrea Dovizioso (Ducati Team) i en fantastisk ökenduell. Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) slutade på tredje plats efter att ha avancerat starkt från 10e startplats.

Fortsätt läsa

Annons

Kör motorcykel som om du älskar livet

Foto: SMC

Trädgårdsmöbler plockas fram och tussilago dyker upp längs vägarna. Våren är här igen. Precis samma gäller för motorcyklar. Därför bör man vara extra vaken i trafiken så här års. Motorcyklar är små och syns inte lika bra som stora fordon. Därför, var extra uppmärksam och visa dina medtrafikanter hänsyn.

Fortsätt läsa

Allt fler använder mobilen vid fordonskörning – även motorcyklister

Motormännens lokalklubbar och vägombud har kontrollerat hur många som använder mobiltelefon samtidigt som de kör. Det gjordes totalt 19 088 observationer under två vardagar. Jämfört med tidigare undersökning har resultatet försämrats. 2012 var det 6,6 procent av förarna som höll i mobilen samtidigt som de körde, nu är siffran 7,6 procent. Det är en ökning med 15 procent. 2 (av 143) MC-/mopedförare använde mobil under körning.

Fortsätt läsa

Sporthojstest på Motorland Aragon

Just i skrivandes stund är Gerry Nordström och Freddy Papunen nere på Motorland Aragon i Spanien för att köra sju av 2017 års sporthojar i ett mycket intressant test. Speciellt eftersom det är så mycket nytt från Japan i år. Nya Suzuki GSX-R 1000 R kom hitlevererad direkt från Japan, givetvis är Honda Fireblade SP2 och Kawasaki ZX-10 RR också på plats, tillsammans med värstingarna från Aprilia, BMW, Ducati och Yamaha. Speciellt är att vi kör de häftigaste modellerna från respektive tillverkare. Pirelli sköter däckservicen så att samtliga hojar har likadana, fräscha, spordäck av bästa sorten, speciellt viktigt under varvtidskörningarna.

Harley-Davidson Street Rod 2017

Inför 2017 har Harley-Davidson Street Rod uppdaterats. Bland annat uppges ”High Output Revolution X 750-motorn erbjuda mer vridmoment i mellanregistret. Motorn matchas med vad som sägs vara skarpare chassigeometri och en aggressiv körställning. Vidare har fjädring, bromsar och hjul också uppdaterats.

Fortsätt läsa

Tvåtakts enduromaskiner med insprutning från KTM

Foto: Future7Media. Bilden är i rent illustrativt syfte, och inte på den nya bränsleinsprutade tvåtaktsmodellen.

KTM har presenterat en stor global milstolpe genom att tillkännage att företaget kommer att presentera världens första serieproducerade 2-takts enduromaskiner vid en officiell lansering under maj månad. Modellerna KTM 250 EXC TPI och KTM 300 EXC TPI kommer då att introduceras på marknaden som en del av 2018 års modellprogram.

Fortsätt läsa

Postades i KTM

Vartex AB, ny Arai-importör!

Motorrad kan glädjande informera att den nya Arai-distributören för den svenska marknaden nu är Vartex AB, ett välkänt och respekterat företag som har varit i branschen i Sverige sedan 1948. Vartex tar hand om mc-hjälmarna för landsväg. Bilhjälmar kommer, liksom tidigare, att distribueras genom Radne Motor AB. För motocross, enduro och offroad-hjälmar kommer en ny specialiserad distributör presenteras inom kort.

Fortsätt läsa