Film: Marc Marquez kör upp för slalombacke med sin MotoGP-racer

Foto: Markus Berger / Red Bull Content Pool

Normalt anser de flesta att motorcyklar och snö i allmänhet inte går ihop. Det är helt fel. Vinter och snö bjuder på fantastiskt roliga förhållanden att köra motorcykel i. Det har MotoGP-mästaren Marc Márquez upptäckt. Med hjälp av österrikiska isracinglegendaren Franky Zorn – som utrustat hans Honda RC213V med speciella isdäck – blev trefaldige MotoGP-mästaren den första personen att köra upp för Österrikes Kitzbühel-pister bakom styret på en MotoGP-maskin.

Fortsätt läsa

Annons

Fina priser att vinna i Motorrads läsartävling

I aktuellt nummer av Motorrad presenterar vi vår stora läsartävling ‘‘Motorcycles of the Year Award” där du kan vara med i vår läsarundersökning och vinna något av de fina priserna. Prisbordet toppas upp av två motorcyklar – BMW R 1200 GS Rallye och BMW F 700 GS. Totalt har vi 28 priser till ett sammanlagt värde på över 150.000 kronor! Om du inte har tidningen till hands kan du ändå vara med i webbversionen av tävlingen genom att klicka på den här länken. Ta chansen att vara med och påverka och samtidigt vinna något av de fina priserna!

Klicka här (eller på bilden nedan) för att komma till pristävlingen.

Prisbordet är digert med två hojar (under en säsong) som första och andra pris. Samt en mängd mc-prylar!

Live: Ducatis MotoGP team-presentation – klockan 10.30 idag

Nedräkningen har börjat för 2017 års Ducati Team MotoGP-presentation, som är planerad att äga rum i Ducati Auditorium, Bologna (Italien), på fredagen den 20 januari för en inbjuden publik. Eventet, under vilken 2017 års Ducati Desmosedici GP och teamets förare Jorge Lorenzo och Andrea Dovizioso kommer att presenteras, kommer även att streamas live med start klockan 10.30…

Fortsätt läsa

Historisk seger för Sam Sunderland

Foto: Marcin Kin

Sam Sunderland skapade historia genom att avsluta den sista specialsträckan i årets Dakarrally på sjätte plats vilket räckte för att han skulle köra till sig totalsegerna i motorcykelklassen. Sam är den första britten att vinna Dakarrallyt, och fick även glädjas åt att hans KTM-kompisar Matthias Walkner (+ 32’00 ”) och Gerard Farrés (+ 35’40) slutade på pallen.

Fortsätt läsa