Vårkänslor

Nu värmer solen och vägarna lockar till de första vårsvängarna. Dags att förbereda sig för den perfekta säsongsstarten.
Titta mig djupt i ögonen sötnos: Kontrollera strålkastaren, positions och bromsljus, samt blinkers.
Det första tankstoppet bör nyttjas till att återigen gå igenom samtliga kontrollpunkter.
Inte bara bakljuset utan även bromsljuset och dess relä måste fungera.
Ventilens gummiinfästning får inte kännas porös.
Bromsbeläggens slitage, lufttryck samt ventilhatten ska kontrolleras.

Nu värmer solen och vägarna lockar till de första vårsvängarna. Dags att förbereda sig för den perfekta säsongsstarten.

Äntligen, äntligen, äntligen. En plötslig regnskur spolar bort de sista saltresterna från gatan, den värmande aprilsolen torkar upp asfalten, hojen rullas ut ur garaget. Det finns knappast någon bättre känsla för en hojåkare, den enda skönare känslan är nog när motorcykeln startar på första försöket och man direkt kan köra ut och njuta av den egna favoritvägen.

Fortsätt läsa

Annons

Trafiksäker touringjacka

Halvarssons-till-Intro-News-2Halvarssons-till-Intro-News-3
För den som kör touring i alla väder kan vi rekomendera Lindstrands allvädersjacka med det svåruttalade namnet Qurizo. Den har reflexer och finns i flera snygga färgkombinationer men för den som vill synas extra bra i regn och rusk finns den i fluorescerande gult. För varma dagar kan man knäppa ur det vind- och vattentäta Dryway-membranet. Även det värmande västfodret är urtagbart. Jackan har CE-godkända skydd och kan kompletteras med Lindstrands CE-godkända ryggskydd Secure L2. Qurizo har förstärkningar på utsatta ställen och extra stora ventilationsöppningar. Jackan, som kostar 4495 kronor, har reglerbar midje- och ärmvidd samt är sammankopplingsbar med exempelvis byxan Q-pants (3995 kronor). Mer info på www.jofama.se

HONDA MC Svenska AB nu hos KGK

Honda Sverige siktar ännu högre nu med nya ägare!

KGK Holding AB har förvärvat Honda MC Svenska AB som erbjuder MC och ATV samt tillbehör. Honda i sig är världens största motortillverkare och grundades 1948 i Japan.

Förvärvet är en del i KGK:s strategi för tillväxt och kommer ytterligare att stärka företagets varumärkesportfölj inom motorsegmentet. Klas Östlund, VD KGK Motor betonar hur viktigt det är att som distributör hitta starka samarbetspartners.

Honda MC kommer in i ett tungt stall. Sedan tidigare har KGK varumärken som Suzuki, Quadro, Gas Gas, Hisun, Arctic Cat, Access, Motorcycle art, Torqeedo, Capelli, AMT, Suzumar och Arronet. Med Honda får nu KGK ytterligare ett starkt motormärke för MC och ATV.

De nya återförsäljarna får tillgång till KGK:s alla fördelar. I och med affären med Honda MC stärker vi oss som distributör mot återförsäljarledet. Honda tillför ett antal nya kompetenser som kommer att bidra till att stärka vårt erbjudande. Likväl som KGK tillhandahåller kompetenser inom kärnverksamheten som etablerad distributör.

”Nu får vi de ekonomiska muskler och de stödfunktioner vi behöver för att fortsätta att utvecklas och växa på marknaden, helt enligt de strategier som ligger framöver”, kommenterar Hondas VD Lotta Jegenstam.

Enligt vad Motorrad erfar kommer Honda MC att finnas kvar i Kungsbacka som ett separat företag, precis som förut, skillnaden blir enbart ägarbytet, där nye ägaren nu blir KGK Holding. KGK Motor och Honda MC blir därmed syskonföretag i samma koncern. Fördelarna för Honda MC med en så stark ägare som KGK är uppbenbara. Nu har man muskler att satsa hårdare på framtiden.

Läs hela pressreleasen genom att klicka här!

Rossi leder VM!

Rossi leder VM efter att ha tagit andraplatsen i Texas, samtidigt som Viñales kraschade ut.

Marques vinner samtidigt som Viñales kraschar ut – och Valentino Rossi går upp i VM-ledning!

Marc Marquez (Repsol Honda Team) kämpade inledningsvis ut med temkompisen Dani Pedrosa om segern i Grand Prix i Amerika, för att sedan ta sin femte seger i rad i Austin, Texas – det är faktiskt hans elfte raka seger på amerikansk mark i en otrolig statistik. Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) skuggade på tredje plats för att sedan göra upp med Pedrosa om andraplatsen – Rossi var redan i VM-ledning eftersom hans Yamaha-teamkompis Maverick Viñales kraschat ut tidigt. Nu tog han ytterligare poäng genom att ta sig förbi Pedrosa och dessutom med marginal för att klara det 0,3 sekunders tidstillägg han ådrog sig i en incident med Zarco.

Fortsätt läsa

Marques tar pole i Texas igen!

Marc Marques sätter snabbaste varv i sista stund och tar pole position före Viñales och Rossi.

Marc Marquez (Repsol Honda Team) har tagit pole position i en rafflande uppgörelse med framför allt Maverick Viñales, men också Valentino Rossi som satte in ett snabbt allra sista varv och tog sig upp i första startled. Platsen är Texas och Red Bull Grand Prix of the Americas och idag söndag är det dags för racet som går på kvällen svensk tid.

Fortsätt läsa

Ny ljuddämpare för sportig touring

Den koniska ljuddämpare är 350 mm lång och finns i rostfritt stål alternativt svart rostfritt stål.

REMUS är ett österrikiskt företag som startade 1990 med en handfull anställda och som idag finns representerade i hela 60 länder. Inriktningen är sportiga avgassystem för både bilar och motorcyklar.

Det senaste för mc är nya REMUS 8 som enligt pressreleasen kommer att sätta den nya standarden för touringmotorcyklar. Multi-pass inredning av denna innovativa ljuddämparen ger en stor expansionsvolym för att möjliggöra en ökning av motoreffekten och vridmomentet i kombination med den välkända, dova REMUS ljudet. Fortsätt läsa

Grym nyhet från italienska Caberg

Caberg3Caberg2Caberg1

Caberg Ghost

Årets grymmaste nyhet från italienska Caberg, en hjälm för den som vill synas och inte vill åka omärkt förbi! Än en gång visar Caberg sitt sinne för innovativa lösningar. En aggresiv look med stor funktionalitet. I grunden är det en jethjälm som föresetts med googles och mask vilka tack vare ett fjädrat tiltsystem enkelt kan fällas upp men en hand. Detta är ett helt unikt system. Hjälmen kan användas i fyra konfigurationer då både masken, glasögonen samt det tätande skumgummit kan demonteras var för sig. Skal i säker fiberkomposit bestående av kolfiber, kevlar och glasfiber. Ett Pinlock-visir sitter monterat för att motverka imma. Rek pris från: 2799 kronor.

 

BMW HP4 Race – kolfiberram, 215 hästar och 171 kilo

En begränsad serie av BMW HP4 Race får maxeffekten 215 hästar vid 13 900 varv.

BMW bygger 750 stycken HP4 Race, tänkta enbart för bankörning – en specialmodell som till och med är lättare än BMW:s egna racers i Superbike-klassen.

HP4 Race väger 171 kilo fulltankad vilket är så lågt att man i praktiken, enligt reglerna för roadracing, bara kan komma något under den i MotoGP-klassen. Vikten är exempelvis lägre än de BMW-racers som används i Superbike-VM. Som maxeffekt anger man imponerande 215 hästar vid 13 900 varv och vridmomentet anges till 120 Newtonmeter vid 10 000 varv. Maxvarvet har höjts med 300 varv från standardmotorns 14 200 till 14 500 varv.

Fortsätt läsa

Husqvarnas märkesförsäkring

Husqvarna satsar på landsvägssidan och fler modeller kommer att presenteras i höst. Ett försäkringssamarbete står redan klart.

Husqvarna nya märkesförsäkring finns nu finns tillgänglig för alla kunder som köper en Husqvarna motorcykel i Sverige.

Märkesförsäkringen är framtagen i samarbete med den svenske importören av Husqvarna motorcyklar (Husqvarna Motorcycles Scandinavia), försäkringsmäklaren Säkra Örebro och försäkringsbolaget Gjensidige ASA (svensk filial). Försäkringen kan tecknas för såväl nya som begagnade Husqvarna motorcyklar. Fortsätt läsa

Provkörning av Yamaha MT-10 SP 

När sport förenas med funktion och råa muskler med modern skönhet, då är förutsättningarna stora att resultatet ska bli lyckat.
Medan R1 gör sig bäst på bana är MT‑10 mer lämpad för inspirerande körning på landsväg och i stadstrafik.
Den kaxiga fronten känns igen på sina små strålkastare och futuristiska design.
SP-versionens LCD-displayen är en manövercentral, varifrån all information styrs och övervakas!
Även en komfortsadel och två smidiga halvhårda packväskor ingår i Tourer Edition-satsen.
På öhlinsgaffelns nederben sitter radiellt monterade fyrkolvs­ok med optimalt bett.
MT-10 SP har Öhlins elektroniska fjädring både fram och bak. Du kan ställa in allt själv!
Den urstarka motorn i kombination med en fulltankad vikt på 210 kilo ger explosiva prestanda.
Vid sidan av ordinarie MT-10 och MT-10 SP, kan man också få Tourer Edition (mot tillägg) för komfortabla landsvägsturer.

Den mörka sidan av Japan

Det är så Yamaha precenterar sitt MT-koncept. Top-of-the-line i serien är MT-10, som introducerades förra året. Nu har MT-10 utökats med den kaxiga värstingenmodellen SP. När sport förenas med funktion och råa muskler med modern skönhet, då är förutsättningarna stora att resultatet ska bli lyckat. Fortsätt läsa