MOTORRAD - EUROPAS STÖRSTA MOTORCYKELTIDNING NU I SVERIGE
  ANNONSÖRER 
Klicka på bild för större
Personlig utrustning | Publicerad: 28 Mar | Johan Ahlberg

Svensk polis väljer Jofamas mc-kläder

Nu står det klart att svenska Jofama kommer att förse den svenska mc-polisen med personlig skyddutrustning. Jofama,som är baserat i Malung i Dalarna har redan tidigare fått förtroendet att leverera kläder och skydd till bland annat den brittiska och tjeckiska polisen, och nu har alltså även den svenska mc-polisen valt att satsa på kläder och skydd från företaget.

– Nu har vi återigen fått ett kvitto på att vi är ett av få märken i världen som når upp till de mycket högt ställda krav som ställs för denna kategori användare, säger Peter Eriksson, ansvarig för Jofamas mc-kläder.

Jofama från Malung har en historia från 1926 och har de senare åren seglat upp som en framstående tillverkare av säkerhetskläder för motorcyklister. Vid säkerhetstester och jämförelser av mc-kläder, både i Sverige och utomlands, har Jofamas varumärken visat sig vara bland de säkraste. Företaget har vunnit flera uppmärksammade upphandlingar internationellt och nu väljer alltså även den svenska mc-polisen produkter från företaget.

Jofama kommer att förse 300 utbildade mc-förare inom polisen med skyddsutrusning under två år, med möjlighet till förlängning. Produkterna kommer från det ordinarie sortimentet, med möjlighet att göra särskilda anpassningar om det behövs.

De som framöver möter en svensk mc-polis kommer att se skinn/textilbyxa Safir med funktionsmembran och Hi-Art och en Proton skyddsjacka som bärs under uniformsjackan, kompletterat med ryggskyddet Buckler.

– Den här upphandlingen visar att vi har mc-kläder i absoluta världsklass. Förutom att poliser, sjukvårdare och militärer i olika länder använder vår utrustning förser vi också vanliga glada motorcyklister med säkra kläder genom mer än 500 återförsäljare i Europa, säger Peter Eriksson.

För mer info om produkter, material, CE-certifiering och återförsäljare, gå in på www.jofama.seArtiklar & Recensioner
Rachid Rachid

''Racereporterns SM-drömmar'' Äntligen är det ...

Motorrad anställer n

Motorrad tar nästa steg i utvecklingen mot en ...

Nürburgring förarkur

Den klassiska racerbanan Nürburgring med sina ...

Sporthoj.com åter ti

Från och med idag så är sporthoj.com tillbaka ...

Beställ Stora Motorc

Beställ 2016 års utgåva av Sveriges riktigt t ...

Nya R1 - helt galet

Helt galet bra – det är vårt spontana intryck ...

Video: Full fart hos

På årets mc-mässa kördes slutspurten i årets ...

Motorrad digitalt!

Du kan läsa Motorrad också på iPad och andra ...

NewsFeed på Facebook

För de många hängivna Facebook-användarna har ...