MOTORRAD - EUROPAS STÖRSTA MOTORCYKELTIDNING NU I SVERIGE
  ANNONSÖRER 
Klicka på bild för större
KTM | Publicerad: 24 Dec | Johan Ahlberg
2013 års KTM 450 SX-F Factory Edition

KTM har lanserat den andra generationens KTM 450 SX-F Factory Edition, där den nya modellen har utvecklats i ett tajt samarbete med Red Bull KTM Team och KTM:s R&D-avdelningar i både USA och Österrike. Till Europa kommer 155 exemplar, där varje enskild specialutgåva kommer att vara märkt med ett unikt modellnummer (1-155).

Förra årets version av KTM 450 SX-F Factory Edition var onekligen en populär modell, som sålde slut i hela välden kort tid. 450 SX-F blev inte mindre eftertraktad efter att Ryan Dungey vann Phoenix Supercross med maskinen och några månader senare körde maskinen till mästerskapsseger i AMA 450 Motocross.

Medan Factory Edition fortfarande är uppbyggd kring den nya generationens bränsleinsprutade och encylindriga fyrtaktare på 450-kubikcentimeter, som har utvecklats speciellt för motocross har motor- och kopplingskåporna modifierats för att minimera vikten. Samtidigit har kickstarten tagits bort för att spara ytterligare 0,5 kg och ytterligare öka effektiviteten hos elstarten.

Dessutom har motorcykeln en omkopplare för enkel justering av de nya tändkurvorna och en timmätare för att hjälpa till att hålla koll på körtid mellan servicesintervallerna.

Modellen debuterar vid första omgången av AMA Supercross serien den 5 januari 2013 i Anaheim, Kalifornien.

Modellen kommer att finnas tillgänglig hos KTM-återförsäljare i slutet av januari 2013.Artiklar & Recensioner
Nya R1 - helt galet

Helt galet bra – det är vårt spontana intryck ...

Video: Full fart hos

På årets mc-mässa kördes slutspurten i årets ...

Beställ Stora Motorc

Beställ 2015 års utgåva av Sveriges riktigt t ...

Motorrad digitalt!

Du kan läsa Motorrad också på iPad och andra ...

NewsFeed på Facebook

För de många hängivna Facebook-användarna har ...