MOTORRAD - EUROPAS STÖRSTA MOTORCYKELTIDNING NU I SVERIGE
  ANNONSÖRER 
Klicka på bild för större
? N?sta bild
Resor | Publicerad: 11 Dec | Johan Ahlberg

Team Tyskland vann BMW Motorrad GS Trophy 2012

Team Tyskland inledde den sjunde och sista tävlingsdagen med 18-poängs övertag, och förblev stadiga och konsekventa i sin körning fram till det allra sista testet för att där säkra segern. 

Tävlingens sista dag kom framförallt att vara ett test av nerver, samtidigt som slutklämmen saltades lite extra av regn vilket skapade extremt hala förhållanden. Dessutom fanns det här dubbla poäng att hämta, vilket gjorde att vissa satsade det där lilla extra.

Dag sju inleddes intill sjön vid turistorten Magma Lodge i Pucón, Chile, med en tidig "omväg" för ett besök vid vulkanen Villarica, där förarna fick köra offroad upp till cirka 1500 meter över havet, precis under snönivån på den 2840 meter höga vulkanen.

Förarna körde sedan norrut för att stanna till för en speciell test som kallades Indiana Jones, där de tävlande fick gå över en hängbro bärandes på muggar med vatten - där det gällde att balansera fram så snabbt som möjligt med minimalt spill. Här hittade Team Frankrike rätt kombination för att ta segern före Team CEEU, medan Team Tyskland kom på en tredje plats.

Efter detta kom en körtekniskt krävande del med 150 kilometers körning på grusvägar, som läckert löpte fram genom dalar och skog, där delar var "förstenade" av den senaste tidens vulkaniska aktivitet.

Målgången skedde vid Trailanqui Resort, vilket signalerade slutet på äventyret som förde deltagarna 2000 kilometer under sju dagars körning i Patagoniens bergsområden i Chile och Argentina.

En anmärkningsvärd upptäcktsresa med nästan alla former av extremt väder, från brännande sol och kvävande damm på dag ett, till den våta regnskogen under dag fem.

Ännu var äventyret dock inte riktigt över, då det fortfarande återstod två prov. Det första innebar att dra en gammal hästvagn bakom en R1200GS - något alla team, utom två, lyckades med utan "straff". Detta följdes av den traditionella GS Trophy-slutklämmen, extremtestet. Här tog Team USA en överraskande seger, före Team Tyskland medan Team Frankrike kom trea. Därmed var det klart att Team Tyskland är vinnare av GS Trophy 2012.

Tobi Weiser, Team Germany: "Jag skulle kunna börja gråta, det är något som är säkert. Jag kan inte finna ord för att beskriva känslan, det är bara underbart. Innan vi kom hit hade vi inte en tanke på att vi skulle kunna vinna. Även under de första dagarna hade vi svårt att se hur vi skulle kunna vinna - att se de franska killarna köra så bra, var vi inte säkra på hur vi skulle kunna matcha dem. Vad jag kan säga är att jag älskar GS Trophy, eftersom vi har mött så många underbara människor, härliga vänner under en vecka. Det är fantastiskt, jag älskar det."Artiklar & Recensioner
Rachid Rachid

''Racereporterns SM-drömmar'' Äntligen är det ...

Motorrad anställer n

Motorrad tar nästa steg i utvecklingen mot en ...

Nürburgring förarkur

Den klassiska racerbanan Nürburgring med sina ...

Sporthoj.com åter ti

Från och med idag så är sporthoj.com tillbaka ...

Beställ Stora Motorc

Beställ 2016 års utgåva av Sveriges riktigt t ...

Nya R1 - helt galet

Helt galet bra – det är vårt spontana intryck ...

Video: Full fart hos

På årets mc-mässa kördes slutspurten i årets ...

Motorrad digitalt!

Du kan läsa Motorrad också på iPad och andra ...

NewsFeed på Facebook

För de många hängivna Facebook-användarna har ...