MOTORRAD - EUROPAS STÖRSTA MOTORCYKELTIDNING NU I SVERIGE
  ANNONSÖRER 
Klicka på bild för större
Trafiksäkerhet | Publicerad: 3 Dec | Johan Ahlberg

Franska revolutionen mot varselvästar lyckades

Den franska Regeringen hade beslutat sig för att alla motorcykelförare i landet måste bära varselband från 1 januari 2013. Det resulterade i intensiva protester från de franska motorcyklisterna, med MC-organisationen FFMC i spetsen (som i en uppmärksammad aktion bland annat försåg ett antal statyer runt om i landet med varselband och varselvästar). Nu kommer det glädjande beskedet om att Regeringen har lyssnat på motorcyklisterna, och drar tillbaka förslaget.

Förra året la den franska Regeringen förslaget om att införa lagkrav på obligatorisk varselväst för alla förare av motorcyklar över 125 kubik varpå de franska motorcyklisterna protesterade på ett effektfullt vis. Kraven ändrades då till att alla motorcykel måste bära ett område med reflekterande material som motsvarar minst 150 cm² endera i jackan eller som ett armband. Även detta ansåg FFMC var onödigt eftersom MC-kläder ofta har inbyggda reflekterande material.

Det finns i dagsläget inga studier som visar att just varselväst eller reflexband är lösningen för motorcyklisternas ökade synbarhet. FFMC anser, liksom Sveriges Motorcyklister, SMC, att det inte krävs någon lag om varselband eller varselväst utan den enskilde motorcyklisten ska själv ansvara för sin skyddsutrustning.Artiklar & Recensioner
Rachid Rachid

''Racereporterns SM-drömmar'' Äntligen är det ...

Motorrad anställer n

Motorrad tar nästa steg i utvecklingen mot en ...

Nürburgring förarkur

Den klassiska racerbanan Nürburgring med sina ...

Sporthoj.com åter ti

Från och med idag så är sporthoj.com tillbaka ...

Beställ Stora Motorc

Beställ 2016 års utgåva av Sveriges riktigt t ...

Nya R1 - helt galet

Helt galet bra – det är vårt spontana intryck ...

Video: Full fart hos

På årets mc-mässa kördes slutspurten i årets ...

Motorrad digitalt!

Du kan läsa Motorrad också på iPad och andra ...

NewsFeed på Facebook

För de många hängivna Facebook-användarna har ...