MOTORRAD - EUROPAS STÖRSTA MOTORCYKELTIDNING NU I SVERIGE
  ANNONSÖRER 
Klicka på bild för större
Motorcykelracing | Publicerad: 16 Apr | Johan Ahlberg

Team Kawasaki SRC vann 76:e Bol d'Or World Endurance

Team Kawasaki SRC vann 76:e Bol d'Or World Endurance vid Magny-Cours, efter ett dygns ansträngande racing.

Under tuffa raceförhållanden och med riktigt kalla temperaturer, vann Kawasakis SRC-förare en prestigefylld seger i 76:e Bol d'Or World Endurance Race. Förarna Julien Da Costa, Gregory Leblanc och Olivier Four körde deras Ninja ZX-10R och säkrade den första Kawasaki-segern sedan Bol d'Or tävlingen flyttade till Magny-Cours, för 12 år sedan.

Team manager Gilles Stafler berättar stolt om detta viktiga resultat för Kawasaki med blixtrande snabba Ninja ZX-10R: "Vi fajtades med ett otroligt tempo under större delen av loppet, trots de riktigt dåliga förhållandena. Jag vill tacka alla i teamet för detta fantastiska resultat, inte bara förarna, eftersom detta är en seger för hela teamet.

Självklart har Julien Da Costa, Grégory Leblanc och Olivier Four gjort ett otroligt jobb. Det var ett riktigt tufft race och vi var redo på svåra förhållanden, men jag tror att det största bidraget till vår framgång har varit att vi inte begick några misstag under tävlingen. "

Julien Da Costa: "Det är min andra seger här på Bol d'Or, men kanske den svåraste. Jag är verkligen trött nu, men det är en riktigt bra känsla att dela denna seger med teamet. "

Grégory Leblanc: "Det är ett riktigt stort ögonblick i min karriär. Förra året var vi på andra plats på pallen och att få stå på toppen idag är en riktigt skön känsla. Jag är säker på att vi kommer att ha en rejäl fest ikväll för att fira denna seger!

Olivier four: "Under torra förhållanden saknar jag det där sista, men när jag såg att väderförhållandena visade sig vara mycket svåra förstod jag att det skulle bli ett perfekt lopp för mig. Jag är verkligen glad över dela min tredje seger i Bol d'Or med Kawasaki SRC teamet. "

Efter helgens seger leder Team Kawasaki SRC poängställningen i Endurance-VM.
 Artiklar & Recensioner
Rachid Rachid

''Racereporterns SM-drömmar'' Äntligen är det ...

Motorrad anställer n

Motorrad tar nästa steg i utvecklingen mot en ...

Nürburgring förarkur

Den klassiska racerbanan Nürburgring med sina ...

Sporthoj.com åter ti

Från och med idag så är sporthoj.com tillbaka ...

Beställ Stora Motorc

Beställ 2016 års utgåva av Sveriges riktigt t ...

Nya R1 - helt galet

Helt galet bra – det är vårt spontana intryck ...

Video: Full fart hos

På årets mc-mässa kördes slutspurten i årets ...

Motorrad digitalt!

Du kan läsa Motorrad också på iPad och andra ...

NewsFeed på Facebook

För de många hängivna Facebook-användarna har ...